Nu har det tagits ett slutgiltigt beslut om att stadgarna i min bostadsrättsförening ska ändras. Det tycker jag är bra, för de gamla stadgarna var inte direkt uppdaterade. Jag är en person som tycker att mycket här i världen går för sakta, och det här är en sådan sak. Man hade kunnat ändra stadgarna för länge sedan, in my opinion. Men det är som det är. Nu är det i alla fall på gång.

 

Hjälp utifrån

Föreningen har nu valt att använda sig av Bostadsjuristernas särskilt framtagna mönsterstadgar. Där finns alltså allt som måste finnas med och lite till, och dessutom går mönsterstadgarna att anpassas utifrån den enskilda bostadsrättsförenings specifika önskemål. Det här med stadgar för bostadsrättsförening är ju inte något som är lika för alla föreningar, förutom då lagens grundläggande krav och att man följer bostadsrättslagen och lagen om ekonomiska föreningar.

 

Hur som helst så tycker jag som sagt att det är skönt att det äntligen händer något, för det här har varit på tapeten länge. Jag förstår att finns mycket regler kring hur det får gå till, och det måste ju också vara en process och inget man bara bestämmer sig för på en eftermiddag, men jag är som sagt ganska otålig när det gäller sådana här saker.

 

Att vara otålig rimmar egentligen ganska illa med mitt intresse, att bygga datorer, för man kan behöva ha en stor dos tålamod när man håller på med sådant. Antingen är det den perfekta delen man väntar på, en felsökning när något inte fungerar som det ska eller något annat som tar lång tid eller som man måste vänta på.

 

Fast jag har å andra sidan nästan alltid flera datorer på gång samtidigt så det finns alltid något man kan göra när man väntar. Och det är en tacksam hobby om man gillar att se direkta resultat av det man gör!