Alla har nog någon gång funderat över hur det kommer att se ut i framtiden. Svävande bilar, eller kanske snarare små rymdfarkoster, är en vanlig fantasi. Detta har inte skett än, trots att man längre tillbaka trodde att 2000-talet skulle vara rena rama framtiden (vad man nu egentligen menar med det?), men nu har vi i alla fall fått en liten bit av den framtid som vi länge sett som möjligt enbart i fantasin och filmens värld. Många superhjältar och superskurkar har haft antingen robotsyn eller ett par coola glasögon som de kan göra nästan vad som helst med, och nu kan faktiskt vi vanliga dödliga också skaffa ett par sådana.

Fast det är förstås en sanning med modifikation. Teoretiskt sätt skulle vi kunna skaffa ett par, men än så länge är det få förunnat. Jag pratar förstås om Googles nya glasögon Google Glass som är som en liten dator som man har precis framför ögat. Med denna lilla tingest kan man ta bilder, ringa videosamtal, chatta med vänner, filma, söka information och en mängd andra saker samtidigt som man också kan publicera detta direkt på nätet. Man säger bara ”ok, glass” och så berättar man vad man vill att den lilla datorn ska göra.

Det är otroligt spännande måste jag säga, och det känns verkligen som något som man inte riktigt tror på förrän man ser det och får uppleva det på riktigt. Jag hoppas att jag kommer att få prova snart, och jag antar att det inte dröjer allt för länge innan vanligt folk kan skaffa sig ett par. Priset har legat på 10 000 kronor har jag hört. Det återstår väl att se vad de kommer att kosta när de massproduceras.

Här är en film som visar hur man kan använda Google Glass: