Att jag sitter vid datorn väldigt många timmar varje dag är knappast någon hemlighet. Tvärtom, det är nog något som alla som följer den här bloggen är medvetna om. Jag vet givetvis att det inte är bra att vara alltför stillasittande, men vad ska man göra? Jag försöker delvis uppväga det genom att ge mig ut och springa då och då, och inte vara alltför lat i övrigt heller – om något befinner sig inom rimligt gångavstånd så föredrar jag att gå framför att åka buss eller ta bilen. Minsta lilla hjälper ju. Men trots det så sitter jag nog ner mer än jag borde. Men det finns ju flera olika sätt att sitta på.

Vad jag menar är att ergonomi är viktigt. Hur man sitter påverkar ens kropp och hälsa mycket och det ska väl erkännas att jag slarvat en del med den saken också. Men efter lite väl mycket värk i rygg och armar senaste tiden så har jag bestämt mig för att ta itu med den saken också. Ny datormöbler måste införskaffas helt enkelt. Till att börja med har jag köpt en riktigt bra och bekväm kontorsstol och det måste sägas, redan det gjorde stor skillnad. Men det är inte allt. Bordet som datorn står på är inte speciellt bra det heller.

Här bestämde jag mig också för att slå på stort. Jag kollade runt lite hos olika specialsnickerier innan jag fastnade för Hedemora Inredningar. De har en serie arbetsbord, Q-Serien, som i första hand är tänkta för kontor, där folk sitter åtta timmar per dag framför en dator. Eftersom jag i princip gör det så borde ju jag också ha ett sådant bra bord, eller hur? Sagt och gjort, ett bord från Hedemora inredningars Q-serie blev det, ett höj- och sänkbart som det är tänkt att man ska kunna använda hela dagen (eller natten!) lång.