När saker och ting fungerar så tänker man sällan på dem. Så är det ju. Och när de slutar fungera så kan man nästan bli förvånad över att de inte fungerar längre. Sådan är i alla fall jag. Vi har en luftvärmepump som vi har haft i, ja, vad blir det… kanske sex år nu. Den har gått som en klocka. Men nu har den börjat krångla, och då blir jag lite ställd. Varför fungerar den inte? Vad gör man?

När man blir man vuxen?
Jag tog datorn till hjälp (förstås) och googlade värmepumpar Dalarna och hittade ett företag som heter Henningssons Elektriska som ska komma hit och titta på den. Förhoppningsvis löser det sig så att den går att fixa eller laga. Jag vill ju inte gärna behöva köpa en ny, för det känns som att vi inte har haft den här speciellt länge ändå. Men jag vet å andra sidan inte hur lång livslängd en luftvärmepump har. Det är verkligen något jag borde ha koll på, i och med att jag har skaffat en, men jag är ganska hopplös på sådant där. Och det skäms jag lite för. Jag är ju vuxen, jag borde kunna ta ansvar för sådant. Men jag känner mig inte alls vuxen i sådana här situationer. Jag känner mig som en slarvig tonåring.

Försöker bättra mig
Alla har vi väl våra sidor, och jag antar att det bara är sådan som jag är. Men det hindrar mig ju inte från att försöka förbättra mig. Och det gör jag verkligen, även om det kanske inte går så bra. Men jag försöker, som sagt. Nu ska jag till exempel sätta mig och läsa på lite om värmepumpar, om hur lång livslängd de har och lite specifikt om mitt märke. Så har jag förhoppningsvis lite mer kött på benen när värmepumpsexperten kommer.