Mac eller PC? Det är det ständiga kriget. Själv är jag en PC-kille. Jag kan se fördelarna med Mac, men när man bygger datorer är det helt enkelt bättre att ha med PC att göra. Det är enklare och det är inte lika dyrt och svårt att få tag på delar. Nu menar jag inte att det måste vara enkelt på så sätt, men jag tycker inte att man behöver göra det svårare än det behöver vara. Alla är saliga på sin egen tro och ibland kan åsikterna vara starka, men jag undrar egentligen hur många det är som faktiskt har satt sig ner och jämfört skillnaderna.

Ofta verkar det vara så att man liksom halkar in på ett bananskal. Man kanske fick en Mac som sin första dator och håller sedan fast vid det, eller man kanske använder PC på jobbet och köper därför en sådan till hemmet också. Eller så har kompisen eller storebrorsan en sådan dator och då vill man ha en sådan själv också. Sedan sitter man och säger att det här är bäst bara därför att det är så, trots att man egentligen inte riktigt vet varför. Man kanske egentligen skulle tycka annorlunda om man faktiskt tillät sig att byta en stund, men det gör man inte.

Anledningen till att jag känner att jag kan uttala mig om detta är för att jag faktiskt har provat. Jag har också gjort ganska djupgående jämförelser och jag har gett både Mac och PC mycket tid att utforskas. Jag säger inte att PC är bättre på alla vis och att jag alltid kommer att ha det, men just nu är det så. Vad som sker i framtiden eller nästa vecka får vi se! Vad tycker du, och varför?