mälarkök

Bild från Malarkok.se

Det har slutat vara roligt för längesedan. Köket har mer och mer blivit en plats i huset som jag hatar att besöka. Det är aldrig roligt att vara där och det spelar ingen roll hur god mat som lagas där, det är alltid med en viss nivå av förakt som jag arbetar i köket. Även om jag skulle komma in i en ganska skön och avslappnad stämning när jag bakar, steker eller kokar så räcker det med att förlora fokus för bara ett ögonblick och få en större bild av rummet jag befinner mig i. Varje gång slås mitt goda humör ner i fotsulorna och jag bara längtar till maten eller bakverken är klara så jag kan ta mig ut därifrån så fort som möjligt.

Som ni kanske förstår befinner jag mig i ett läge där alla köksaktiviteter innebär en plåga. Vad är det då som gör att jag får den här känslan? Jo, allt som finns där är gammalt, det är slitet och på de ställen där man inte ser att träet är exponerat så är det istället gräsliga färger från 70-talet. Det är hög tid att göra något åt detta, men det är lättare sagt än gjort. Även om man skulle kunna utnyttja ROT-avdraget så kommer det fortfarande att kosta en hel del pengar, det är i vilket fall vad jag har inbillat mig.

Men häromdagen upptäckte jag något som faktiskt skulle göra min tillvaro betydligt mer trevlig. Det var en blogg som jag hittade, där skribenten hade förändrat i sitt kök på ett snabbt och billigt sätt och städat upp och möblerat om lite. Skillnaden mellan före- och efterbilden var enorm och det enda de hade lagt ut pengar på var nya skåpluckor. Så jag började kolla runt direkt var jag kunde hitta skåpluckor och göra precis samma sak som de hade gjort. Det fanns en hel del företag som sålde sådana, men jag fastnade framför allt för Mälarkök, som hade många fina och trevliga varianter. Förhoppningsvis kan jag lägga en beställning lagom till lönen kommer den 25:e.