kassaJag arbetar i en klädaffär och där trivs jag väldigt bra. Jag tycker att det är ganska avslappnande att plocka med kläder och jag tycker om kundkontakten. Det här är mitt andra år i butiken och jag känner mig väldigt hemma där. Jag är van vid arbetsuppgifterna, och även om dagarna kan se olika ut beroende på till exempel vad det är som behöver göras eller hur mycket kunder vi har så är det ändå inget som är främmande för mig. Nu ska jag dock få en helt ny arbetsuppgift som jag inte har erfarenhet av, och om jag ska vara ärlig så är jag nästan lite nervös. Det är nämligen så att jag ska få en praktikant.

Vi har visserligen haft praktikanter förr, men den här gången ska jag vara handledare. Det betyder att jag har ansvar för praktikanten och att denne ska följa mig på jobbet. Inte för att jag tror att det blir speciellt svårt eller så, men det är ändå en ny sak som kommer att ta lite extra tid och energi från mig. Jag tror att det svåraste blir att ge praktikanten meningsfulla uppgifter. Jag kommer definitivt inte bli en sådan som tycker att praktikanten ska diska och koka kaffe, utan ska man ha praktik så är det för att man ska lära sig och få en känsla för yrket.

Jag vet inte riktigt hur mycket ansvar man ska ge bara. Det här med att stå i kassan till exempel är ju en sak som man måste ta på allvar, men också en sak som är väldigt relevant för butiksjobb. Att stå bredvid mig i kassan är kanske inte så roligt, men jag antar att jag får försöka hitta på lite varierande uppgifter och låta praktikanten ta måttligt mycket ansvar. Det ska nog bli bra!