Tjena mittbena! Välkommen till min blogg. Jag heter Martin och här skriver jag en hel del om mitt största intresse som är datorer, men också om annat som jag vill dela med mig av. Datorer har jag varit intresserad av sedan skoltiden. På den tiden var datorer lite mer exotiskt och det var långt ifrån alla som hade en egen dator hemma. Sedan dess har utvecklingen gått otroligt snabbt och nu är man snarare ovanlig om man inte har minst en dator hemma.

Dessutom är ju datorer inte bara datorer längre. Idag bär de flesta med sig en dator i form av en mobiltelefon. Mitt intresse för datorer har dock inte svalnat för att de blivit mindre exotiska – snarare tvärtom. Jag tycker att det är otroligt spännande och intressant att hänga med i utvecklingen, och jag förundras över att man hela tiden kommer på nya saker.

När jag gick i skolan fick vi i uppdrag att bygga en dator. Det var förstås inte så väldigt avancerat, men det gav ändå en bild av hur en dator ser ut inuti och hur mycket det är som ska finnas med för att en dator ska fungera. Den uppgiften fick mig att bli otroligt intresserad av hårdvaran och att bygga ihop datorer, och även om jag gillar det mesta som har med datorer att göra så är det just det som jag tycker allra mest om.

Jag gillar framförallt hur man kan göra en dator personlig och få den precis som man vill ha den genom att bygga den själv. Det behöver inte ens vara speciellt svårt, även om det såklart finns grader av hur avancerad man vill vara. Som ni kanske förstår så har jag både en och tre datorer stående hemma hos mig som är under uppbyggnad. Ibland väntar man på någon speciell del och ibland hinner man inte bygga klart en innan man får en idé om en annan. Jag köper och säljer också en del med datorer, så vissa bygger jag bara för att det är roligt och säljer dem när de är klara.

Jag hoppas att ni vill följa min blogg. Lämna gärna en kommentar när ni ändå är här!