Någon större konst att hitta en bra garageport är det inte. De flesta garageportar håller idag hög klass, och de olika regler som finns garanterar att mer eller mindre att undermåliga portar inte finns på marknaden. Så att hitta en garageport som är ”bra nog” är inga större problem. Men om man vill ta det hela ett steg längre, och inte nöjer sig med bra, utan vill ha bättre eller bäst? Då blir det genast betydligt svårare. Lägger man dessutom till priset som en faktor kan det vara riktigt knepigt att hitta en passande garageport. Det finns ju ett tydligt samband mellan pris och kvalitet, inte bara vad gäller garageportar, utan saker och ting i stort.

Men det behöver inte vara så att en riktigt bra garageport också är en dyr en. Det gäller bara att veta var man ska leta. I stället för att se efter vad de stora och etablerade leverantörerna av garageportar har för erbjudanden, så ska man söka sig till de som är lite mindre, och kanske inte har varit aktiva så länge på marknaden i Sverige. De två huvudsakliga sätten som mindre företag kan konkurrera med är pris och kvalitet. Ibland är det så att små företag satsar på antingen det ena eller det andra. Riktigt billiga garageportar av medelmåttig kvalitet, eller extremt bra garageportar till ett lite högre pris.

Det finns dock några som försöker sig på en gyllene medelväg – lite högre kvalitet än genomsnittet, men till ett litet lägre pris. Garageportarna kanske inte är de billigaste på marknaden, men med tanke på hur bra de är så är de riktigt, riktigt prisvärda. Att hitta dessa företag kommer att kräva en del sökande, men de finns där ute. Dessa företag arbetar med små marginaler, men bevisar att pris och kvalitet inte behöver stå i motsatsförhållande till varandra.