Okej, det här kanske blir lite nördigt, men nu är ju det här en nördig blogg så jag antar att ni som läser här också är nördar. Och är ni inte det så är det bara att fråga mig om det är något som ni inte förstår. Jag förklarar gärna! Det blir ju lätt så att man använder uttryck och sådant som kanske inte gemene man har koll på, utan man måste vara i den här branschen eller ha det här intresset för att hänga med. Men jag gör mitt bästa för att förklara enkelt så att de flesta ska kunna förstå. Det är ju lite av en balansgång det där också vilken nivå man ska lägga sig på. Blir det för ”enkelt” så blir det ju för tråkigt för de insatta. Men hur som helst, nu kör vi, så får ni säga ifrån om det blir för svårt – eller för lätt för den delen!

Vad är ett CRM?
Ja, vi kan väl börja med att säga att CRM står för Customer Relationship Management, och vad det betyder är kort och gott: kundvård. Det är alltså typ styrning, organisering och administration av kunder och kundrelationer i ett företag. Det här med administration är ju sällan det roligaste, men ett bra CRM kan göra underverk.


Yoddla
Jag vill tipsa er om Yoddla som är ett webbaserat affärsstöd som har enkelheten i fokus. Och enkelheten är något som jag tycker är extremt viktigt. Det ska inte vara en massa krångliga funktioner, som kanske inte ens använder ändå. Men å andra sidan ska det ju inte vara för enkelt heller, och sakna funktioner så att man ändå måste köra något annat parallellt. Men så är det inte med Yoddla. En stor anledning till att Yoddla CRM är så populärt är att man kan styra ganska mycket själv. Jag ska inte gå in i några detaljer här tänkte jag, men jag kan varmt rekommendera er att prova detta!